22-06-07

dermochelys coriacea

Na Léon, een drietal daagjes in Granada... we genoten daar van de warme zon, de mooie koloniale gebouwen en de 'knip-met de vinger-...-alsjeblief-mevrouw/mijnheer'-faciliteiten die massa-toerisme met zich meebrengt... och ja, een voorraadje banana-milkshakes en frietjes opslaan voor de laatste weekjes in Centraal - Amerika kan zeker geen kwaad... Van opslaan gesproken; er zijn al enkele souveniertjes gestockeerd in onze - nu immens grote backpack... we lijken wel een verhuisfirma... (een heel kwarwei trouwens om die backpack én jezelf op een overvolle bus te hijsen, tjonge, jonge) Na Granada, Isla Omotepe (een eiland in het grootste zoetwatermeer ter wereld), alwaar we alweer een vulkaan beklommen. Een 'dode' deze keer, we zwommen in het kratermeer, alléé zwommen -> als we onze buik goedgenoeg introkken om niet tegen de modderige bodem te schuren...ging het wel). Het echte zwemwerk deden we in San Juan del Sur, de laatste grote stad voor Costa Rica aan de Nicarguaanse Pacifische kust en naart schijnt één van de 5 beste plaatsen ter wereld om te surfen... Beachboy Philippe probeerde dit twee dagen uit en op het eind was hij aardig goed met deze variant van 'plankrodeo' (ah ah, insider)... Lies toonte zich ook van haar goede kant en verdiepte zich volledig in een boek en in de hoge golven... (echt REUSachtige en krachtige golven... lekker zeewater trouwens:)Hierna lieten we Nicaragua voor wat het was (en het was zeker de moeite!) en reden we recht naar het toppunt van de Beschaving... San José, Costa Rica.... wat een verschil, we maakten hier al kennis met Wendy, de heer Colonel Harland Sanders -werkt voor een bekend bedrijf KFC genaamd-, een zekere McDonald en zelf een koning; ' Burger King'....we houden het toch maar liever bij de plaatselijke comida, Gallo Pinto voor Philippe en Pollo Frito voor Lies....Morgen vertrekken we op schildpaddenavontuur aan de Caraïbische kust... spannend... neem gerust eens een kijkje waar we uithangen: op www.turtleprotection.org Hasta la proxima!

02:10 Gepost door philies in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Superinteressant dat schildpaddenproject!! Heb daar ooit eens een doc van op televisie gezien. Geef die schattige kleintjes een kus van mij :)
Hier is ook alles prima. Ook met ons snel groeiend schatje.
Volgende zaterdag is het vrijgezellen van Sophie en het belooft weer zeer leutig te worden!
Nog een maandje en jullie zijn weer thuis...wij zien er al naar uit! Ik hoop dat jullie ook een beetje zin hebben om toch nog terug te keren?
Veel groetjes en amuseer jukkie daar nog heeeel hard!

Gepost door: Linn, Arnout en Annika | 30-06-07

De commentaren zijn gesloten.