21-05-07

Beer, wine, rum and fun... (plons)

was voor ons het belangrijkste zinnetje van de afgelopen week. Beer (BCD), Wine (weight belt), Rum (releases), And (air), Fun (final check). Na deze checks gingen we op de rand van de boot zitten, voerden we een achterwaartse koprol uit en bevonden we ons in de Caraîbische zee. Voor degene die niet mee zouden zijn... we hebben er net een duikcursus opzitten. Na een stormvloed aan theorie en een geslaagd examen (allebei meer als 90%, waw) mochten we eindelijk het water in... Heel wat onderwatervaardigheden werden ons bijgebracht, waarbij het masker afnemen, terug opzetten en watervrij maken bij Lies toch wel een portie paniek teweegbracht, met als gevolg dat ze steeds een paar slokken zeewater binnennam (jammie). De dagen erna was het vooral genieten van wat er zich onder water allemaal afspeeld. 's Voormiddags diepzeeduiken (tot 18m) werd afgewisseld met 's namiddags snorkelen. We hadden dus duidelijk de (zoute) smaak te pakken. Na 5 dagen waren we een diploma rijker en prijken prachtige koralen, een zeeschildpad en een haai (een echte!!!) bovenaan op ons 'gezien'-lijstje. Het was echt relaxed en vre rustig, maar toch hadden we ook het gevoel dat we het echte Honduras, boven zeeniveau weliswaar, nog niet gezien hadden en begonnen de reiskriebels weer te jeuken. En als het kriebelt, moet je... Juist! Ondertussen komen we net terug van een tocht doorheen het nationale park 'Pico Bonito'. Alhoewel het droogteseizoen hier nog volop bezig is, stond er toch nog genoeg water in de Rio Cangrejal om deze al raftend af te varen. De verschillende waterval-jumpkes en het rivierzwemmen maakten het vre leuk. We zijn alletwee één keer overboord gevlogen, maar hebben elkaar steeds terug kunnen redden. Momenteel zitten we in San Pedro Sula en plannen we om morgen van hieruit naar Santa Rosa de Copan en het nationaal park Celaque te reizen... Tot in den draai...

01:05 Gepost door philies in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Commentaren

Tussendoortje Voor het geval jullie het nog niet weten (wat ik héél erg betwijfel)... Arnout en Linn zijn de trotse ouders geworden van ANNIKA! Gisterenmorgen geboren en ze woog 3.550kg en is 52.5cm groot! En ze is ontzettend mooi en schattig (en dat zeg ik niet omdat ik bevooroordeeld ben, maar het ís gewoon zo). De eerste nacht heeft Linn wel amper geslapen omdat Annika steeds grote honger had, maar voor de rest loopt alles heel goed!!!
Groetjes!!

Gepost door: Lut en Pol | 28-05-07

Elaba... We zijn Annika deze namiddag gaan bezoeken in het ziekenhuis. 't Is echt een schatje. Foto's zullen ongetwijfeld nog volgen van Arnout en Linn.
Groetjes :)

Gepost door: Tess y Johan | 28-05-07

Proficiat Arnout en Linn.... de laatste dagen hebben we jullie meermaals vernoemd... zou Linn nu aan het puffen zijn en Arnout een beetje zenuwachtig??? We wachten vol ongeduld op de eerste foto's!!

Gepost door: philies | 29-05-07

De commentaren zijn gesloten.