23-04-07

Zin in Cuba..... Libre!

We beginnen direct met een smaakmaker van Amerikaanse intelligentie van jewelste, vandaag live meegemaakt tijdens het bezoeken van de ruïnes van Tulum, Mexcio. (trouwens, de ruïnes zelf zijn niet veel soeps maar wel hun schitterende locatie, pal boven een azuur blauwe Caraïbische zee... ). Wij = slenterend door het park, Maya tempels kijkend en uitleg-bordjes lezend , zij (begin de dertig, Amerikaans koppel) = eveneens slenterend, kijkend én bordjes lezend) Op een bepaald moment zagen we het bordje " -> Salida " , zei de Amerikaanse vrouw tegen haar vriend : " 'Salida' , does that mean 'beach', honey? " waarop hij: " Mmmmmh yeah, I think so" Waarop ze beiden de richtingaanwijzer volgden... (gelukkig maar :)Nou, hier worden wij toch even stil van :), zo een moeilijk woord is 'playa' nu ook weeral niet .Ondertussen dus in Mexico aanbeland, na zo'n 14u bussen en 16u onderweg... Zaterdagmorgen 6uur vertrokken we richten Belize, we hadden gedacht dat dit land toch iets moderner zou zijn dan Guatemala maar we vonden het heel gelijkaardig, wel minder bebouwd en groen ... we zijn er maar ook chickenbus-gewijs doorgereden dus zo een goed beeld hebben we niet.... Wat wel grappig was, was de luide muziek : Reggaetonnnnn, yeah . een soort dansbare reggae met echt een vette beat! De volumeknop werd volledig opgedraaid waardoor we echt moesten brullen om elkaar te verstaan... Telkens als de bus stopt komen er verkopers opgesprongen (van kranten, kauwgom, drank, pillekes voor de bloedsomloop, hamburgers, predikers, enz.). Gisteren dus ook, we zijn het zo gewoon geworden dat we eigenlijk niet meer raar opkijken, tot er opeens een mollige negerin opsprong om haar 'hamburgers with cheese'- ja, Belize is een vroegere Engelse kolonie - te verkopen. Ze begon spontaan te dansen op de muziek, met haar kont zo door die smalle gang,... ze verkocht geen één hamburger maar toverde wel een lach op ieders gezicht ! Echt tof!Na 7 uur chickenbussen kwamen we aan in het moderne busstation van Mexico, daar aangekomen was het plots een uur later (tijdgordels), bleek de bus naar Chichen Itza al lang weg te zijn en bleek de enige beschikbare bus richting Cancun die naar Tulum te zijn... een eerste klasse bus nog wel !! van tsjikkenbus naar sjiekenbus! heel erg welkom!Morgen reizen we door naar Cancun luchthaven om de vlieger naar Cuba te nemen, we zijn razend benieuwd!

05:16 Gepost door philies in Algemeen | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

13-04-07

het hoogtepunt van de reis...

Of eerder het hoogste punt van de reis, ligt ondertussen al drie dagen achter en zo´n 3000 meter boven ons. Afgelopen maandag zijn we om 04.30u 's morgens uit ons bed recht de laadbak van de pick-up ingekropen, om er twee uur later nog verkrampter uit te sukkelen. We stonden toen ergens halverwege tussen de voet en de top van de Tajumulco en het begon toch wel wat te kriebelen in de buik. Die dag zouden we immers op het hoogste punt van gans Centraal-Amerika staan. Na een drietal uur stap- en klauterwerk waren we op 4220m aanbeland en het uitzicht was .......... (lees: onbeschrijfelijk). Dichter bij God én de zon zullen we tijdens onze reis (Delta & Cuba airlines niet meegerekend) niet meer geraken. De dag erna begon een beetje raar en droevig. De tijd om afscheid te nemen van Patrick, DIFAM en San Miguel Ixtahuacan was aangebroken. In de afgelopen 4 weken deden we in de weekends uitstapjes (Xela, Todo Santos, Atitlan) en keerden we op zondag of maandag terug naar ons huisje. Vanaf nu hebben we dus geen vast stekkie meer, maar starten we met de titel van ons blog waar te maken. Niet dat we daar iets op tegen hebben, verre verre van, maar San Miguel heeft de afgelopen maand op ons toch wel een diepe en beklijvende indruk nagelaten.Op dit ogenblik hangt in Calle nº5 van Antigua de geur van tortillas, frigoles en Gallo. Avondeten is nu nog niet aan ons besteed, wij hebben vanmiddag al ergens lekker en goedkoop gegeten. Antigua heeft de week na Semana Santa haar magneetkracht op toeristen precies wat verloren. Dit maakt het voor ons wel wat aangenamer om hier rond te dolen. Prachtige gebouwen, kerken en straten in koloniale stijl zorgen ervoor dat je je hier echt in Spanje waant. (en ze spreken hier zelfs Spaans). Morgen spuwt Lies in de buurt van de vulkaan Pacaya 24 kaarsjes uit en daarna vertrekken we richting oostkust van Guatemala...Tot in den draa!

02:51 Gepost door philies in Algemeen | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

07-04-07

in (Sabado) de gloria

Eventjes een bericht tussen de mis en de patatten door....waarom a) misb) patatten?Hier is stille zaterdag, Sabado de Gloria, een glorieuze dag voor alle pasgeboren,... het is een eer om je kind te laten dopen vandaag, het is trouwens ook een eer om meter en peter te kunnen zijn....Tot u spreken de fiere Padrino Philippe en madrino Lies....We zijn meter en peter van Kladie, een kleindochter van Don Pablo, een metser bij DIFAM met wie we al veel plezier gehad hebben...We konden het niet laten om op de weg tussen het doopvont en het feestmaal eventjes binnen te springen in het internetcafe...tot gauw!

20:18 Gepost door philies in Algemeen | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |