23-04-07

Zin in Cuba..... Libre!

We beginnen direct met een smaakmaker van Amerikaanse intelligentie van jewelste, vandaag live meegemaakt tijdens het bezoeken van de ruïnes van Tulum, Mexcio. (trouwens, de ruïnes zelf zijn niet veel soeps maar wel hun schitterende locatie, pal boven een azuur blauwe Caraïbische zee... ). Wij = slenterend door het park, Maya tempels kijkend en uitleg-bordjes lezend , zij (begin de dertig, Amerikaans koppel) = eveneens slenterend, kijkend én bordjes lezend) Op een bepaald moment zagen we het bordje " -> Salida " , zei de Amerikaanse vrouw tegen haar vriend : " 'Salida' , does that mean 'beach', honey? " waarop hij: " Mmmmmh yeah, I think so" Waarop ze beiden de richtingaanwijzer volgden... (gelukkig maar :)Nou, hier worden wij toch even stil van :), zo een moeilijk woord is 'playa' nu ook weeral niet .Ondertussen dus in Mexico aanbeland, na zo'n 14u bussen en 16u onderweg... Zaterdagmorgen 6uur vertrokken we richten Belize, we hadden gedacht dat dit land toch iets moderner zou zijn dan Guatemala maar we vonden het heel gelijkaardig, wel minder bebouwd en groen ... we zijn er maar ook chickenbus-gewijs doorgereden dus zo een goed beeld hebben we niet.... Wat wel grappig was, was de luide muziek : Reggaetonnnnn, yeah . een soort dansbare reggae met echt een vette beat! De volumeknop werd volledig opgedraaid waardoor we echt moesten brullen om elkaar te verstaan... Telkens als de bus stopt komen er verkopers opgesprongen (van kranten, kauwgom, drank, pillekes voor de bloedsomloop, hamburgers, predikers, enz.). Gisteren dus ook, we zijn het zo gewoon geworden dat we eigenlijk niet meer raar opkijken, tot er opeens een mollige negerin opsprong om haar 'hamburgers with cheese'- ja, Belize is een vroegere Engelse kolonie - te verkopen. Ze begon spontaan te dansen op de muziek, met haar kont zo door die smalle gang,... ze verkocht geen één hamburger maar toverde wel een lach op ieders gezicht ! Echt tof!Na 7 uur chickenbussen kwamen we aan in het moderne busstation van Mexico, daar aangekomen was het plots een uur later (tijdgordels), bleek de bus naar Chichen Itza al lang weg te zijn en bleek de enige beschikbare bus richting Cancun die naar Tulum te zijn... een eerste klasse bus nog wel !! van tsjikkenbus naar sjiekenbus! heel erg welkom!Morgen reizen we door naar Cancun luchthaven om de vlieger naar Cuba te nemen, we zijn razend benieuwd!

05:16 Gepost door philies in Algemeen | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

Commentaren

Jow,
Alles is daar precies goed, hier is het prachtig weer (ongeveer 30 graden) en redelijk rustig. Wij hebben er ondertussen een reisje naar Bodrum opzitten en ook 2 nieuwe gelijkspelen van Lokeren achter de rug. Het blijft dus razend spannend! Verder zijn er een paar geruchten voor de feesten: Pink, Suzanne Vega, Arno, The Petshop Boys, dus dat ziet er niet slecht uit. Doe de groeten daar aan Fidel en cu

Gepost door: Andy en Wendy | 26-04-07

1 meetlat en een half (een van 30 cm), 2 nieuwe huisdieren (Victorientje en Nieke), 3 pakskes suiker, max 4 weken te gaan, 5 uur slaap per nacht, 6 letters in de naam, 7 dagen voor de grote trek!
Amuseer jullie morgen op de grote feestdag!

Veel groetjes.

Gepost door: Linn en Arnout | 30-04-07

hola wereldreizigers veel plezier morgen op de grote feestdag in Cuba en een leuke verbroedering met de Cubaanse bevolking. Kijk met veel interesse uit naar jullie verslagje van deze speciale dag.

Gepost door: lucien | 30-04-07

Hey hey!
Leuk weer eens te komen kijken. Die domme Amerikanen toch! 'k Kan 't mij levendig voorstellen. Heb op stage in Spanje iets gelijkaardigs meegemaakt...
Dus de bussen volgen wel degelijk een uurschema? Latino's komen toch overal te laat??
De reacties lezen is ook leuk. Zo weet ik ook hoe Linn haar kiekskes heten. (Als ge zo constant samenzit, vergeet ge te vragen naar de belangrijke dingen des levens, e.)
Zo zie, amuseer jullie nog en tot de volgende keer! Ge doet dat goed...
Groetjes!
ps: En deze keer laat ik mij niet vangen aan die cijferkes hieronder...

Gepost door: Lut en Pol | 01-05-07

Hallo wereldrezigers,
Eindelijk te lang geleden dat ik nog van ons laten horen heb, maar vanavond weeral voetbal op tv en dus heb ik niks te zegggen ( grapje natuurlijk want ik hou wel van voetbal, spijtig dat Lokeren het laat afweten hé Philiphe, maar die wachten zeker naar volgend jaar voor betere prestaties tot jij thuis bent.) Hier verloopt alles goed. Met mémé en pépé gaat ook alles redelijk goed, mits de nodige hulp natuurlijk maar ja daar zijn we voor hé. Hanne is gisteren reeds 8 maanden geworden en het is een schatje hoor !! Vandaag had ze veel koort wegens oorontsteking en ze heeft echt niet lastig geweest of ook niet geweend, zo' n flinke meid s ze. Daar ook alles in orde ? Volgens de reacties die we te lezen krijgen hebben jullie het daar best naar jullie zin. Dat vinden we hier reuzefijn natuurlijk want het is ook de bedoeling dat jullie veel cultuur opsnuiven maar het mag wat spannend en leuk zijn. Dat zal daar zeker niet mankeren . Van hieruit heel veel groeten van gans de familie, maak nog veel leute en plezier, wees voorzichtig en draag goed zorg voor elkaar.
groetejs en dikke kus tante lea en co.

Gepost door: tante lea | 08-05-07

De commentaren zijn gesloten.