13-04-07

het hoogtepunt van de reis...

Of eerder het hoogste punt van de reis, ligt ondertussen al drie dagen achter en zo´n 3000 meter boven ons. Afgelopen maandag zijn we om 04.30u 's morgens uit ons bed recht de laadbak van de pick-up ingekropen, om er twee uur later nog verkrampter uit te sukkelen. We stonden toen ergens halverwege tussen de voet en de top van de Tajumulco en het begon toch wel wat te kriebelen in de buik. Die dag zouden we immers op het hoogste punt van gans Centraal-Amerika staan. Na een drietal uur stap- en klauterwerk waren we op 4220m aanbeland en het uitzicht was .......... (lees: onbeschrijfelijk). Dichter bij God én de zon zullen we tijdens onze reis (Delta & Cuba airlines niet meegerekend) niet meer geraken. De dag erna begon een beetje raar en droevig. De tijd om afscheid te nemen van Patrick, DIFAM en San Miguel Ixtahuacan was aangebroken. In de afgelopen 4 weken deden we in de weekends uitstapjes (Xela, Todo Santos, Atitlan) en keerden we op zondag of maandag terug naar ons huisje. Vanaf nu hebben we dus geen vast stekkie meer, maar starten we met de titel van ons blog waar te maken. Niet dat we daar iets op tegen hebben, verre verre van, maar San Miguel heeft de afgelopen maand op ons toch wel een diepe en beklijvende indruk nagelaten.Op dit ogenblik hangt in Calle nº5 van Antigua de geur van tortillas, frigoles en Gallo. Avondeten is nu nog niet aan ons besteed, wij hebben vanmiddag al ergens lekker en goedkoop gegeten. Antigua heeft de week na Semana Santa haar magneetkracht op toeristen precies wat verloren. Dit maakt het voor ons wel wat aangenamer om hier rond te dolen. Prachtige gebouwen, kerken en straten in koloniale stijl zorgen ervoor dat je je hier echt in Spanje waant. (en ze spreken hier zelfs Spaans). Morgen spuwt Lies in de buurt van de vulkaan Pacaya 24 kaarsjes uit en daarna vertrekken we richting oostkust van Guatemala...Tot in den draa!

02:51 Gepost door philies in Algemeen | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

Commentaren

Alvast Alvast een gelukkige verjaardag Lies! Veel succes op jullie verder reis hé. Het wordt zeker prachtig, en zo te horen hebben jullie al een max van een tripje achter de rug!

c ya!

Gepost door: Elisabeth en Bart | 13-04-07

Voor moest ge uw mails niet lezen nogmaals een gelukkige verjaardag Liesje! Dikke bezen (die je in levende lijve in ontvangst mag komen nemen in augustus)

Gepost door: Els | 14-04-07

Eindelijk heb ik de weg naar jullie blog gevonden! Hopelijk kennen jullie de route daar beter!
Een heel gelukkige verjaardag gewenst lies, spijtig genoeg ben ik hier ook te laat mee! Ik loop een beetje achter maar uiteindelijk geraak ik er wel hoor! Nog vele peter en meterschappen gewenst en geniet van alle mooie dagen die nog volgen.

Gepost door: cathy | 17-04-07

Nog een late gelukkige verjaardag naamgenoot! Sorry ma door chiroweekend en co is mijn frank maar laat gevallen.. Hopelijk ist ginder ver weg ook met een toepasselijk feestje gevierd ma da zal wel :) Veel succes daar in Guatemala en hopelijk blijven jullie verhalen even zalig!
Grtjes uit thuisland

Gepost door: lies | 17-04-07

Guatemala Hallo, ik heb deze website gevonden toen ik op zoek was naar informatie over Difam en guatemala. Ik ben de webmaster van de nieuwe website van difam (te bekijken op http://www.difam.org/) Hopelijk hoor ik eens van jullie. Vriendelijke groeten.

Gepost door: Jonathan | 12-02-08

De commentaren zijn gesloten.