14-03-07

Met de fiets aan de hand gaan we door gans het land

Gisteren hebben we de naam van dit weblog alle eer aan gedaan: we wouden wel eens iets proberen wat niemand ons ooit had voorgedaan.... Vorige week in Huehue kochten we twee (tweede of eerder vijfde) hands mountainbikes.... en mountains zijn er hier wel... Zoals onze gids in België - Lucien- al eerder opmerkte zitten we hier in de Cuchumatanes, het hoogste gebergte in Centraal-Amerika... de toppen liggen steeds in de wolken en als je er op een hoge staat kan je in de verte de vulkanen van San Marcos zien liggen...Omdat we maandag sowieso naar San Miguel gingen wouden we onze fietsjes wel eens testen.... eens de grote weg verlaten te hebben hadden we al snel door dat onze fietstocht eerder een duatlon zou worden,wegens baantjes te steil en te zanderig, amai gestapt dat we daar gedaan hebben (uitroepteken) Toen we- bezweet en bestoft, bijna uitgedroogd en is-dit-nog-wel-de-juiste-weg?nogaltijd aan het stappen waren en het langzaam donker werd kwam gelukkig onze sponsorwagen met motivator Patrick aangecruised...dan maar de fietsen met ons erbij in de pick-up gezwierd en met de wind door de haren de laatste kilometers naar San Miguel afgelegd...aldaar stond een heerlijke spaghetti én een camion met 700 snelbouwbakstenen op ons te wachten.... je kunt je wel voorstellen dat we deze nacht als een baksteen in slaap zijn gevallen.....verder nog enkele wist-je-datjes:* ondertussen kunnen we al iets meer dan enkel een pintje bestellen in het Spaans* de plaatselijke bevolking het bekende -pink-omhoog-gebaar ook al aardig onder de knie heeft* dat het hier al een uur hetzelfde liedje is in het internet-café... heerlijk* dat we hier niet te klagen hebben over de stoelgang* dat we heel blij zijn dat het boeleke van Arnout en Linn al meer dan een pakje suiker weegt* dat ook hier voetbal leeft ... (P:yihaa, L:grrrrrr)* dat we hier een prachtig uitzicht hebben over de Cuchumatanes* dat we jullie een dikke zoen geven

00:06 Gepost door philies in Algemeen | Permalink | Commentaren (8) |  Facebook |

Commentaren

Ah, maar dààrom ging Lies dus regelmatig eens naar de spinning: "Klimmen uit het zadel" en "snel afdalen"... :-)
Al een geluk inderdaad dat daar ook nog wordt gevoetbald. Zitten ze daar met CSD Comunicaciones en CSD Municipal niet met een Guatemalees (of wa is't juiste adjectief eigenlijk?) Brugge en Anderlecht? :-) Als ge talenten ziet rondlopen voor bij de Red Star, geeft ge ze maar de contactgegevens van mijn pa hè Philippe... :-)
Vele groetjes, veel plezier en tot de volgende post! Wij komen dagelijks toch eens piepen... :-)
S&I

Gepost door: Sven en Isa | 14-03-07

Aan de twee sportieve, gelukkige reuzen, Tchjonta voor jullie mail en deze blog.
Wat doet het deugd aan ons hartje om jullie belevenissen te lezen. De beelden denken we er zo bij, daarvoor hebben we genoeg fantasie.
Het is echt niet moeilijk om hieruit te verstaan dat jullie daar in de Cuchumatanes, ondanks de keizware fiets (wandel)tocht, een fantastische tijd beleven. Houden zo !
Als het zonnetje daar verder iedere dag gaat schijnen, zal het niet lang duren of jullie zijn zo bruin als de maya’s.
Drinken jullie daar ook “utz kapeh” ?
Dikke zoen terug !

nb zie in onze mail : kunnen jullie daar post ontvangen ?

Gepost door: Mama & Paul | 14-03-07

hola werelreizigers en ... qué tal el Espanol ?
zijn jullie nu reeds halve Spanjaarden of worden julli nog bekelen als "gringos" ?
heel tevreden met jullie nieuw bericht, waar ik in volle spanning op wachtte, en ook dat het jullie in het maya-dorpje San Miguel "wreed goed" bevalt. dat het zo mag blijven doorgaan.
ja, ja ik had wel gedacht dat fiets-wandeltocht in de Sierra de los Chuchumantanes niet van de poes was.
nog vele groeten vanuit het lenterige (toch deze week) Belgica.

Gepost door: LUCIEN | 14-03-07

Avonturiertjes Het blijft daar wel spannend blijkbaar...geen gevaar dat het eentonig wordt. Als de omstandigheden er niet voor zorgen dan zullen jullie er zelf wel voor instaan...En de vulkanen ? Wanneer worden de fietsen daarop geprobeerd ??
Dank voor het geleverde nieuws en het toekomstige...

Gepost door: Marcel en Viviane | 15-03-07

Joepie! De fiets! Tof tof dat jullie een fiets gekocht hebben. Da gaat toch rapper vooruit dan te voet he, allee, als ge nie moet afstappen. Maar ja... khad al nie gedacht dat het daar plat ging zijn! Jullie alvast liever dan ik, daar zo in die bergen fietsen.
Nog veel leute zenne.
B&L

Gepost door: Elisabeth en Bart | 16-03-07

remedie tegen steile hellingen pintjes allemaal goed en wel... Maar de overheerlijke geur van een kleintje met mayonaise of een pittake met andalouse... afgerond met een ijsgekoeld -met schijfje citroen- martinike... denkt daar maar ne keer aan op de fiets. Dan vliegt ge gewoon naar boven!

Gepost door: Arnout | 18-03-07

yes yes yes We hebben nog eens gewonnen Philippe! 1 2 op Germinal Beerschot met goals van Mbayo en Camara!
Niet echt fantastisch gespeeld maar who cares, we staan nu 4 punten voor op Beveren die 1 1 gelijkspeelden tegen Lierse!
Het behoud komt dichterbij.

Zoals we kunnen lezen gaat het daar wel goed met jullie. Tja, met jouw conditie mogen die bergtoppen toch geen probleem zijn!
Pour la reste wint Contador Parijs - Nice.

Tot volgende keer. En anders sturen we je wel een pot mayonaise op ze (zie Arnout zijn bericht).
Groeten

Andy en Wendy

Gepost door: Andy en Wendy | 19-03-07

Ge ziet dat die spinninglessen toch nog voor iets goed waren è Liesje!!

Gepost door: Els | 21-03-07

De commentaren zijn gesloten.